IZOLA


Aktivni namig: Izola

Proti Svetilniku (Foto: S. Raspet)

To je vedno bolj moje mesto. V starih uličicah se vedno bolj najdem. To je mesto z dušo. Ko se sprehajam po starem delu mesta, spijem kavo ali grem samo po kruh, vedno imam tako lep, dober občutek. Vse te male galerije različnih ustvarjalec, mali bari, kjer je vse domače. Vse to, me vedno bolj prevzema. Zaradi vsega tega, (in še mnogo drugih stvari), se mi zdi, da je Izola res tisto, kar potrebujem za tisti dan odklopa.

Plaža pri Svetilniku - ko se bliža nevihta (foto: S. Raspet)

Vendar Izola ni samo to. Ima nekaj zelo dobrih restavracij, ima lepo plažo s senco in z veliko sonca in ima tudi nov rekreativni prostor - Izola in Koper sta namreč povezani s kolesarsko in sprehajalno pot po poti stare železnice, ki je potekala od Trsta do Poreča - Paranzana. Vem, da tisti, ki vse to poznate, boste rekli, da jo je imela že prej, vendar je sedaj bistveno bolj varna. 
Sedaj je večina prometa speljanega preko obvoznice in predora. Tako so staro cesto zaprli in jo začeli preurejati in obnavljati za različne aktivnosti.
Pred leti, je bil samo ozek pas ob glavni cesti namenjen sprehajalcem. Tam pa niso bili samo sprehajalci; bili so tudi kolesarji, rolali so se in vozili s skiroji. Poleg vseh naštetih, pa je bilo najbolj nevarno, saj so se vozili tudi s skuterji. Sedaj je pot bolj široka, kolesarji in sprehajalci imajo svoje območje in tudi tisti, ki se vozijo z rolerji ali skiroji, vedo, kje je njihovo mesto na tem območju.


Pogled proti Izoli (foto: S. Raspet)

Mi to pot izkoriščamo na polno. Ne glede, kakšna aktivnost nam gre v tistem trenutku po glavi, vedno je ta pot v naših mislih. Lahko jo izkoristimo samo za jutranji tek od Izole do Kopra in nazaj. Kakšen dan, ko imam samo slabo vest, ker nisem že nekaj časa naredila nič zase, se odpravim samo v eno stran na trimček. Drugače pa je to idealna pot za skiroje in rolanje. Tudi s kolesom je lepo, vendar mi te trase ne uporabljamo več za kolesarjenje.

Torej, če si želimo rahlo slano ozračje in da se nam ne ljubi iti daleč, je pravo mesto za rekreacijo slovenska obala. Na njej si lahko naberemo novih moči. Nudi nam veliko več, kot si lahko predstavljamo. Res da je majhna, a vendar zelo lepa.





Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Moj prvi trail - Soča Outdoor

Podpeško jezero

Idrijska Bela